Competència artística i cultural





La competència artística i cultural suposa conèixer, comprendre, apreciar i valorar críticament la identitat cultural i artística del nostre poble, en primer lloc, les manifestacions culturals i per l'altra les manifestacions artístiques.

És una competència que facilita tant l'expressió i la comunicació, com la percepció, la comprensió i l'enriquiment amb diferents realitats i produccions del món de l'art i la cultura. Cal destacar, l'actitud de reconeixement de la creativitat implícita en l'expressió de les idees, experiències o sentiments amb les quals usen diferents mitjans artístics.
Per tant, es tracta d'una dualitat, per una banda el reconeixement de les manifestacions culturals i l'altra les manifestacions i l'ús de recursos de l'expressió artística per realitzar creacions pròpies.

Diríem que la importància d'aquesta competència recau amb la iniciativa, la imaginació i la creativitat. 

En quant, també té lloc el coneixement i la valoració de totes les formes d'expressió artístiques, com l'art del carrer a una peça de museu i des de diferents canals d'expressió; música, dibuix, pintura, fotografia, escultura, balls, arquitectura...

Reconèixer els nostres avantpassats dins aquesta competència, aprendre de com feien les seves manifestacions, corregir-les i redissenyar-les, com també, ensenyar a imaginar, a crear i a construir noves realitats, a partir de qualsevol material, començar a construir, jugar amb les paraules i/o objectes.






Metodologia S. XXI
Competències bàsiques