Competència matemàtica



És la més lògica de les competències, la que tenim més a mà quan parlam d'aquestes habilitats, ja que és la que està més present en els nostres dies. 

La definim per la implicació en el coneixement i utilització d'elements matemàtics bàsics en moments de la vida quotidiana i la posada en pràctica de processos i de raonaments que afavoreixen en l'obtenció de solucions a problemes. Aquesta contempla les habilitats d'interpretar, expressar dades i argumentacions, cosa què augmenta la possibilitat de seguir aprenent al llarg de la nostra vida, augmentant la seguretat i confiança cap a la informació rebuda i en les situacions que contenen elements o suports matemàtics.

Inclourem per tant, l'aplicació d'estratègies per a la resolució de problemes, la selecció de les tècniques adequades per a calcular, representar i interpretar la realitat a partir de la informació disponible.

Què vol aconseguir aquesta competència, que l'alumnat sigui capaç de manejar elements matemàtics bàsics en situacions reals i/o simulacions, per elaborar la informació poder interpretar-la i posar en pràctica els processos de raonament lògic i de resolució de problemes complexos.



Metodologia S. XXI
Competències bàsiques