Competència d'autonomia i iniciativa personal




Ens referim a la consciència i aplicació de valors i actituds relacionats amb la responsabilitat, perseverança, coneixement d'un mateix, de la seva autoestima, la capacitat de creativitat i control emocional, com també de l'autocrítica que pugui dur a terme l'infant.

Comporta una actitud positiva davant un canvi (necessària la flexibilitat per adaptar-s'hi críticament i constructivament)  què es produeix i la innovació (referint aquest terme com l'evolució en positiu).  A mesura que aquesta competència involucra altres persones o col·lectius, s'escau un domini mínim de les habilitats socials (empatia, diàleg, negociació, assertivitat...) per a les relacions i la cooperació en equip.

Suposa poder transformar idees en accions, proposar-se objectius, planificar i dur a terme projectes tant a nivell individual com a nivell col·lectiu per després avaluar-ne les accions amb creativitat, confiança i responsabilitat dins el sentit crític.

En definitiva, suposa ser capaç d'imaginar, emprendre, desenvolupar i avaluar accions i projectes individuals i/o col·lectius amb creativitat, responsabilitat i sentit crític.



Metodologia S. XXI
Competències bàsiques